Assign menu in Appearance -> Menus -> Manage Locations

Give us review in TripAdvisor

Like Butelli's in Facebook

Meie perekond on olnud restorani äris juba alates aastast 1991. Seitsmekümnendatel aastatel oli Fausto perekonnal restoran Roomas. Oma karjääri alguses veetis Fausto pikki tunde söögisaalides, jälgides samal ajal kliente. Kaheksakümnendatel aastatel viis armastus veini vastu ta tööle ühte suurimasse Itaalia veinitööstusesse. Aastal 1986 tutvus ta Silvia Federzoniga ja mõne aasta pärast said neist äripartneritnerid nende endi kodulinnas, Livornos.

1995. aastal avasid nad ühiselt Pontedera linnas oma restorani nimega “Fontino“ ning peagi omistati nende restoranile Michelini käsiraamatus ”3 kahvlit”. Peale suurepärast kogemust Pontederas, kutsuti neid uute äripartnerite poolt tööle keskaegsesse külla Palaia lähedal, söögikoha nimeks oli ”I Secoli”. Seal said nad ajakirjalt WINE SPECTATOR ”2 klaasi” tunnustuse veinikaardi eest.

161214_story_photo1_753x182px_150dpi

Peagi võtsid nad nõuks naasta taas tagasi oma kodulinna Livornosse, kus avasid Osteria Il Boccondivino, ja alustasid koostööd oma suurepärasest kondiitrist tütre Claudia ja poja Enricoga. Mõne aastaga tõusis nende pereäri üheks piirkonna parimaks restoraniks, mida külastasid kliendid üle terve Itaalia.

1

Aasta tagasi, otsustasid nad kolida Itaaliast ära ning nende sõber soovitas neil heita pilk imeilusale Tallinnale. Niipea kui nad olid näinud internetist pilte Tallinna vanalinnast, armusid nad otsemaid sellesse. Peale nelja reisi, tutvumaks kohaga ja otsimaks paika, kus oma unistus teoks teha (”armastuse abielu“ Vahemere köögi ja suursuguse Tallinna vahel), leidsid nad imelise 15.sajandist keldri ajaloolises hoones Raekoja Platsi lähedalt. Nad restaureerisid selle kauni koha ja tõid sinna antiikse mööbli Itaaliast. BUTELLI restoran oligi sündinud.
BUTELLI restoranis soovib meie perekond juhendada Teid uute ja teistsuguste Itaalia maitsete juurde.

2

Söögi filosoofia

Me tahame suunata ”mitte itaaliasi“ aru saama, et tänapäeval ”Itaalia toit“ ei ole mitte ainult ”pizza, pasta ja mozzarella“, eriti viimase kolmekümne aasta jooksul on Itaalia köök arenenud koostisosade kvaliteedi ning erinevate toiduvalmistamis viiside poolest.

Vahemere köök, mis kuulub UNESCO maailmapärandi nimistusse, on õpetanud tervele maailmale kuidas saada maksimaalset väljendust maitseainetest, mida loodus on meile andnud, kasutades lühikest küpsetamist, madalat temperatuuri ja andes söökidele kõrge tasemeline tervislikkus, kasutades extra virgin oliiviõli, maitsetaimi ja erinevaid köögivilju. Isegi pasta on Vahemere köögi üks alustalasid. Nende põhimõtetega oleme loonud oma nägemuse Itaalia uutest maitsetest – lähedane meie traditsioonidele, kuid uue stiili ja kergusega.

3